From Past to Future, The French Lingerie Exhibition

12 decembre 2017 - 21 decembre 2017

From Past to Future, The French Lingerie Exhibition

Efter shows i Paris, London, Shanghai, Dubai, Berlin, New York, Toronto, Moskva, Tokyo, Barcelona, Milano og Miami præsenterer den franske sammenslutning PROMINCORLINGERIE FRANCAISE udstillingen From Past to Future som en ekstern udstilling på Nationalmuseet i København.

Ti berømte franske lingeribrands - AUBADE, CHANTELLE, EMPREINTE, IMPLICITE, LISE CHARMEL, LOU, LOUISA BRACQ, MAISON LEJABY, PASSIONATA og SIMONE PÉRÈLE – har åbnet deres skatkamre for offentligheden og har dermed gjort denne udstilling mulig.

130 udstillingsmodeller

I alt vil omkring 130 udstillingsmodeller blive præsenteret. Alt fra antikke korsetter fra det 19. århundrede, de allerførste skræddersyede BH’er, de første hofteholdere til nutidige genstande. Et bredt og glamourøst udvalg af modeller, som alle har rykket milepæle for udviklingen af teknikker og materialer, og sat spor både i historien om intimitet og fortællingen om kvinders befrielse. Alle er unikke modeller, der afspejler hverdagen for millioner af kvinder og blev solgt over hele verden.

Disse korsetter, trusser, BH’er, hofteholdere, g-strenge og bodysuits vil blive livagtiggjort på udstillingen via videoinstallationer, spots samt de mest enestående fotografier fra hver periode. Holografiske sekvenser viser udviklingen af lingeri og ændringerne i æstetikken af den kvindelige krop ligesom udtrykket af følelser og bevægelser, definerer krydsningen af form og funktion.

Sidst men ikke mindst illustrerer en fantastisk 3D-animation udførelsen af en BH: ikke mindre end tredive stykker af forskellig oprindelse og materiale skal indfarves og samles med millimeters præcision, samtidig med at de skal opfylde de specifikke sikkerhedsstandarder, der kræves af undertøj, da det er den inderste beklædningsgenstand, der berører huden .... en unik savoir-faire!

Catherine Ormen

Udstillingen er kurateret af Catherine Ormen, en anerkendt modehistoriker baseret i Paris. Hun har skrevet flere bøger om modehistorie og design.

Den berømte franske fotograf Gilles Berquet står bag de fantastiske fotografier, der vises i udstillingen. Han er kendt for at fremstille og dramatisere den feminine silhuet i en teatralsk sammenhæng og har en meget bred og forskelligartet arbejdsform.

Åbningstider

Abningstider


12.-21. december
tirsdag - søndag 10:00 - 17:00 (mandag lukket)
Fri entré


Adresse: 

Nationalmuseet
Ny Vestergade 10,
1471 København K


Udstillingen er drevet af PROMINCOR - LINGERIE FRANCAISE, en fransk sammenslutning til fremme af den franske dameundertøjssektor, der repræsenterer producenternes interesser over hele verden. Arrangementer, pressekonferencer og modeshows er en central del af denne sammenslutnings arbejde. Den franske komité for udviklingen og promovering af beklædning, DEFI LA MODE DE FRANCE, støtter denne franske lingeriudstilling. www.lingeriefrancaise.com


Pressekontakt:


+45 60950379 / emma@migliorini.dk / migliorini.dk

Communiqué de Presse

galerie médias